Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Στενό “μαρκάρισμα” σε 8 ασφαλιστικές από τη εποπτική αρχή

Πηγή: asfalisinet.gr
Στενό “μαρκάρισμα” φαίνεται να κάνει η εποπτική αρχή σε τουλάχιστον 8 ασφαλιστικές εταιρίες που θεωρούνται ότι δύσκολα θα μπορέσουν να πιάσουν τα κριτήρια για το Solvency II ενώ τα χαρτοφυλάκια τους κυρίως του κλάδου αυτοκινήτου δεν θεωρούνται και ιδιαίτερα υγιή.
 
Άλλωστε όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς οι εταιρίες έχουν προβληματίσει και στο παρελθόν, ως προς τα περιθώρια φερεγγυότητάς τους αλλά και ως προς τα τιμολόγια τους στο αυτοκίνητο.


Ωστόσο φαίνεται οι εταιρίες αυτές να μην είναι το μόνο πρόβλημα στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, αφού και σε άλλες εταιρίες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια προκειμένου να προσαρμοστούν στα πλαίσια των κριτηρίων του Solvency II. Και μπορεί για τις δύο κρατικές εταιρίες των τραπεζών Εθνική και ΑΤΕ Ασφαλιστική να μεριμνήσουν οι θυγατρικές τους τράπεζες , άλλωστε η Εθνική Ασφαλιστική έχει ανακοινώσει ότι θα δεχθεί κεφαλαιακή ενίσχυση με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά για άλλες εταιρίες που δεν στηρίζονται σε ισχυρούς θυγατρικούς “πυλώνες” η ανάγκη για άντληση κεφαλαίων θα είναι δύσκολη.

Πάντως η αγορά συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση και η ύφεση ,που πλέον μαστίζει τον κλάδο, με συντήρηση δυνάμεων και διατήρηση θέσεων και μεριδίων.

Έτσι πλέον εκλείπουν αθέμιτες ανταγωνιστικές πρακτικές αύξησης μεριδίων που μπορούν να αποβούν μοιραίες ,όπως στο παρελθόν για άλλες εταιρίες, που έχουν ήδη κλείσει. Στόχος για όλους είναι να διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα και να απαλλαγούν από τυχόν ζημιογόνες πρακτικές και χαρτοφυλάκια.

7 σχόλια:

  1. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΡΑΓΕ? ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα σε ολους...το κρυφτουλη συνεχιζεται βλεπω ακομα τρεχουμε με την ευρωσταρ και θα σκασουν καινουργιες βομβες.μηπως ξερει κανεισ για ποιες εταιριες μιλαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής:
    Γνωρίζετε πως είναι 8 οι εταιρίες που έχουν πρόβλημα... γνωρίζετε πως δύο από αυτές είναι η Εθνική και η Αγροτική... γιατί δε μας λέτε ποιες είναι οι υπόλοιπες 6... γιατί;
    Γιατί τέλος πάντων να την πληρώνουμε πάντα εμείς.... οι καταναλωτές αλλά και οι πράκτορες οι οποίοι πάντα βρίσκονται στο στόχαστρο των τόξων των πελατών που μη έχοντας που να ξεσπάσουν... ξεσπούν σε αυτούς....
    Γιατί να είναι τόσο εκτεθειμένοι και γιατί να θεωρούνται αυτοί αναξιόπιστοι... αφού το μόνο που κάνουν είναι να συνεργάζονται με τις εταιρίες που ζητά πάντα ο πελάτης... δηλαδή τις πιο φθηνές!!!
    Πότε θα καθαρίσει ο τόπος; Πότε οι πολίτες θα ενημερώνονται σωστά;
    Γιατί γράψατε αυτό το άρθρο αφού στην ουσία δεν λέτε τίποτε; Δε λέτε την αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τους προυγούμενους. Επιτέλους ας ανακοινωθούν τα ονόματα των 8-18-28 όσων είναι και δεν πληρούν τις προυποθέσεις.
    Αυτό το κρυφτούλι μας πάει πολλά χρόνια πίσω.
    Ολοι αυτοί που γνωρίζουν ποιές έχουν πρόβλημα δεν έχουν κανένα πρόβλημα αν θα κλείσουν, μόνο οι διαμεσολαβούντες, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες που δεν τις γωνρίζουν , αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο.
    έλος ποιά. Ας αναλάβει επιτέλους κάποιος να βγεί να τις κατονομάσει.
    Μακάρι να ήξερα ποιές είναι να τις πώ εγώ.
    Αλλά δεν γνωρίζω και δεν ξέρω και πώς μπορώ να το μάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΤΥΠΟΣ,ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Α Ν Α Ξ Ι Ο Π Ι Σ Τ Ι Α !!!!ΚΡΙΜΑ!ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γίνεται να πουν τα ονόματα και ας τα ξέρουν, δυστυχώς έχει μεριμνήσει η πολιτεία για την προστασία τους. Αν βγάλει τα ονόματα των εταιρειών θα φάει στο καπάκι μήνυση για δυσφήμηση και ας έχει δίκιο.
    Τι να κάνουμε έτσι έχουν τα πράγματα πρέπει ως τελευταία στιγμή να προστατεύονται τα συμφέροντα των μεγάλων και όχι των μικρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό, να εμφανίζονται δύο Εταιρίες με τράπεζες πίσω τους και να ανακοινώνουν, αυξήσεις εκατοντάδων εκκατομυρίων ευρώ ή σχέδια αναδιάρθρωσης κ.λ.π. κάτι που σημαίνει ότι θα καταχραστούν για άλλη μια φορά τα χρήματα του κοσμάκη και όλοι να το θεωρούν φυσιολογικό. Ενώ τα στελέχη της ΤτΕ εξακολουθούν και είναι στον κόσμο τους και σε καιρό τέτοιας κρίσης, ψάχνουν καθισμένοι στα γραφεία τους να βρούν πόσα λεφτά λείπουν από τις άλλες Ελληνικές εταιρίες. ΝΤΡΟΠΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή