Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο λόγω συγκεντρώσεων

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Ημέρα συγκεντρώσεων η σημερινή για το κέντρο της Αθήνας και ήδη κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή, όπου κατέληξε και η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια. Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη. Μπλόκο από ναυτεργάτες στους καταπέλτες των πλοίων.

Κλειστές είναι η Λ. Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος, η Πανεπιστημίου και η Βασ. Σοφίας από Χίλτον. Στο ύψος της Βουλής η Αστυνομία έχει ήδη τοποθετήσει κάθετα στο οδόστρωμα το μεταλλικό φράκτη


Kλειστή επίσης, ήταν η Πατησίων από Χαλκοκονδύλη λόγω της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και η Σταδίου. Σε λίγη ώρα αρχίζει και η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως.

Παρόμοια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τη βιομηχανική ζώνη της Σίνδου, κλείνοντας και τις επτά εισόδους, ενώ την ίδια ώρα «αγανακτισμένοι» άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Λευκό Πύργο.

Στους καταπέλτες των πλοίων οι απεργοί
Ανεκτέλεστα παραμένουν τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό καθώς ναυτεργάτες έχουν καταλάβει τους καταπέλτες των πλοίων περιφρουρώντας την απεργία τους. 

Τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων, έτσι ώστε να παραμείνει το λιμάνι ανοικτό και να πραγματοποιηθούν δρομολόγια από πλοία τα πληρώματα των οποίων δεν απεργούν, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) επισημαίνοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αλλά και καταστροφική για τον τουρισμό, τα νησιά και την ακτοπλοΐα.

Σημειώνεται ότι 48ωρη απεργία έχουν αποφασίσει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ-Στέφενσων) ενώ 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 29 Ιουνίου έχει αποφασίσει η συνδικαλιστική οργάνωση των ναυτών (ΠΕΝΕΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου