Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

O χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, επισημαίνει ο διοικητής της ΤτΕ

  Πηγή: dailynews24.gr

Την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή επανεκκίνηση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας αλλά και συναίνεση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων έτσι ώστε να διαφυλαχθεί ως υπέρτατο εθνικό καθήκον η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος. 
Ο κ. Προβόπουλος καθιστά σαφές πως οι τράπεζες δεν κινδυνεύουν, επισημαίνει όμως πως επιβάλλεται να προσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο στηρίζοντάς το σε ολική ανασύσταση δυνάμεων.


Ο διοικητής της ΤτΕ τονίζει πως ο χρόνος που έχει η χώρα μας για να πείσει την Ευρωζώνη και τις αγορές ότι μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους της τελειώνει... ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως "όποιοι νομίζουν ότι αν φύγει το Μνημόνιο θα ξαναγυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση κάνουν μεγάλο λάθος." Ο κ. Προβόπουλος ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εκτός Μνημονίου στέλνοντας μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν το αντίθετο.

"Η συντήρηση των ψευδαισθήσεων υπονομεύει τη συστράτευση της κοινωνίας στη μεγάλη προσπάθεια. Στη συστράτευση αυτή οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν" δηλώνει ο κ. Προβόπουλος ο οποίος όμως δεν αποφεύγει να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως υπήρξαν καθυστερήσεις και παραλείψεις στην υλοποίηση του Μνημονίου που έπληξαν την αξιοπιστία της χώρας και ενίσχυσαν την αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ το Μεσοπρόθεσμο δεν δίνει επαρκή έμφαση στον περιορισμό των δαπανών ενώ η επιβάρυνση των φορολογουμένων έχει εξαντλήσει τα όρια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου