Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Σε έξι ασφαλιστικές το κόστος των ζημιών από την πυρκαγιά στην Alfa Beta Roto ABEE

Πηγή: asfalisinet.gr
Στο ποσό των 30 εκ. ευρώ που αποτελεί τη μεγαλύτερη ζημία των τελευταίων 20 χρόνων στην ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ανέρχεται το κόστος των ζημιών που θα κληθούν να καταβάλλουν έξι (6) ασφαλιστικές εταιρίες, από πυρκαγιά την περασμένη Παρασκευή που είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του εργοστασίου της Alfa Beta Roto ABEE.
 
Το βιομηχανικό συγκρότημα σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την ασφαλιστική αγορά, είναι ασφαλισμένο για καλύψεις έως 40 εκ. ευρώ με πολυασφαλιστήριο κοινοπραξίας ασφαλιστικών εταιρειών που μετέχουν η ασφαλιστική ΑΧΑ, ως leader, με ποσοστό 40% και ακολουθούν η Interamerican με μερίδιο 20%, η Εθνική Ασφαλιστική με 15%, η Ευρώπη ΑΕΓΑ με 10%, η Groupama Φοίνιξ με 10% και η Generali με 5%.


Οι ζημιές ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 30 εκ. ευρώ, καθώς κάηκαν και τα δύο κτήρια του εργοστασίου, ενώ σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο έχουν προκληθεί και περιορισμένα περιβαλλοντικά προβλήματα λόγω χημικών που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα. Εκτός από τις εγκαταστάσεις λέγεται πως ήταν ασφαλισμένα τόσο τα εμπορεύματα του εργοστασίου, όσο και τα διαφυγόντα κέρδη από τη διακοπή της λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου