Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Interamerican: Κινείται σε θετική πορεία, λέει η Eureko

Πηγή: Hμερησία

Στη σωστή πορεία μέσα στα πλαίσια του business plan που έχει χαράξει, κινείται ο όμιλος Interamerican όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eureko, Willem Van Duin κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα. 

Λόγω των ευρύτερων οικονομικών εξελίξεων που αφορούν τη χώρα μας, ο ολλανδικός όμιλος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις εστιάσεις του και ιδιαίτερα σε θέματα εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης κρίσεων.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του, η Interamerican παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα στο α' εξάμηνο παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και αποδεικνύουν την ευστοχία των εμπορικών επιλογών που έχουν γίνει. Ταυτόχρονα, οι προσαρμογές που έχει κάνει ο όμιλος Interamerican έχουν μειώσει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους. Επίσης, η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ισορροπημένη ανάπτυξη ανάμεσα στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων και Ζωής, έχει βελτιώσει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου εργασιών της αλλά και του χαρτοφυλακίου επενδύσεων ενώ χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τα παραδοσιακά δίκτυα διανομής (πράκτορες και μεσίτες) παράλληλα με την ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω internet αλλά και του bancassurance

Σε ό,τι αφορά το θέμα του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, η Interamerican είχε αντικαταστήσει από το καλοκαίρι του 2010 το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων της με ομόλογα υψηλότερης αξιολόγησης όπως γερμανικά, ολλανδικά ενώ αύξησε και τη ρευστότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου