Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνεργασία της Κουτίνας Α.Ε. με την Pireaus Brokers για την Προώθηση της Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης στη Ρουμανία

Στα πλαίσια εξωστρέφειας για προώθηση της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και εμπειρίας της, η "ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ - Μεσίτες Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων, Ανταποκριτές Lloyd's" συμφώνησε με την "PIRAEUS Insurance Brokers", μεσιτική εταιρεία με ηγετικό ρόλο στη Ρουμανική ασφαλιστική αγορά, πλαίσιο μακρόχρονης επαγγελματικής συνεργασίας με στόχο την προώθηση της Ασφάλισης Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης στη Ρουμανία.


Η ιδέα για τη συγκεκριμένη συνεργασία τέθηκε αρχικά στα πλαίσια του International Insurance Mediation Conference, που διοργανώθηκε από το XPRIMM News τον περασμένο Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο κ. Γιώργος Κουτίνας παρουσίασε διάλεξη με θέμα "Προοπτικές του κλαδου Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης στις αναπτυσσόμενες ασφαλιστικές αγορές της ΝΑ Ευρώπης". Συζητήθηκε σε σχετική συνάντηση του κ. Κουτίνα με τον κ. Christian Balanica, Γενικό Διευθυντή της PIRAEUS Insurance Brokers στο International Insurance & Reinsurance Forum - FIAR 2011, στη Sinaia της Ρουμανίας τον Μάϊο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα κατά την επίσκεψη του κ. Balanica ,  στα Γραφεία της ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ στην Αθήνα.   

"Κατορθώσαμε να να γίνουμε ευρύτερα γνωστοί και να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό δίκτυο πωλήσεων στη Ρουμανική αγορά. Δεδομένης της κάμψης του Κλάδου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, αποφασίσαμε τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας μας με ανάληψη δραστηριότητας σε νέα ασφαλιστικά προϊόντα. Πιστεύουμε πως η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης είναι τομέας που αναμένεται να αναπτυχθεί παράλληλα με την εξέλιξη της οικονομίας αλλά και του κοινωνικού συστήματος. Στη βάση αυτή, αξιολογήσαμε ως ιδιαίτερα χρήσιμη την εξειδικευμένη εμπειρία του κ. Γιώργου Κουτίνα, προκειμένου να προωθήσουμε τη συγκεκριμένη Ασφάλιση στη Ρουμανία", δήλωσε στο XPRIMM News ο κ. Balanica, Γενικός Διευθυντής της PIRAEUS Insurance Brokers.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουτίνας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ, δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και αναμένουμε σημαντικά αποτελέσματα από τη συνεργασία με την PIRAEUS Insurance Brokers. Επιπλέον, ελπίζουμε να κινήσουμε το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων Μεσιτών Ασφαλίσεων που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανική αγορά, ώστε να αναπτυχθεί ευρύτερα ο Κλάδος Ασφάλισης Επαγγελματικής Ευθύνης στη χώρα αυτή. Στα πλαίσια της παγκοσμιοποιοποίησης της οικονομίας και της παρουσίας της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρούμε πως η συγκεριμένη αγορά έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης".   

Η συγκεκριμένη συνέργεια εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ για προώθηση ασφαλιστικών υπηρεσιών με "πρόσθετη αξία" τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αναδυόμενες αγορές που έχουν όλο και πιό πολύ ανάγκη, στα πλαίσια της εναρμόνισής τους με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά - διεθνή πρότυπα. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουτίνα, η Εταιρεία του επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, ξεκινώντας με το καθεστώς "Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών" στις γειτονικές χώρες της ΕΕ Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Στις χώρες αυτές, η ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ έχει ήδη επεκτείνει την άδεια λειτουργίας ως Μεσίτης Ασφαλίσεων αλλά και ως Εξουσιοδοτημένος Ανταποκριτής των Lloyd's (Binding Authority) με δυνατότητα έκδοσης Ασφαλιστηρίων Επαγγελματικής Ευθύνης για λογαριασμό τους.

Το μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί είναι η επιχειρηματική συνέργεια με επιλεγμένους Μεσίτες Ασφαλίσεων σε τομείς που η ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ μπορεί να συμβάλλει θετικά με την πρόσθετη αξία της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας και εμπειρίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου