Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Παζαρεύεται η υποχρεωτική ασφάλιση πυρός

Tην υποχρεωτικότητα της ασφάλισης των βιομηχανικών μονάδων έναντι της κατάργησης των πιστοποιητικών αδειοδότησης εξετάζει η πολιτεία
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

1 σχόλιο:

  1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ _ Είναι θέμα εξορθολογισμού και όχι "παζαριού" η υποχρεωτική ασφάλιση βιομηχανικών μονάδων έναντι πυρός & φυσικών καταστροφών και έναντι περιβαλλοντικής ευθύνης!
    Η αδειοδότηση λειτουργίας από την πλευρά της Πολιτείας, πρέπει ούτως ή άλλως να υφίσταται ως υποχρεωτική τυπική διαδικασία. Δεν μπορεί όμως το κράτος να αναλαμβάνει την όποια ευθύνη και για τη σύννομη και την εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, με μέριμνα της ίδιας της επιχείρησης, μόνο από αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία η οποία παραμένουσα υπόλογη, μέσω κατάλληλου ασφαλιστηρίου, στο να αποζημιώνει, έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται και να ελέγχει για την ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων προστασίας και πρόληψης ζημιών.
    Πολύ περισσότερο σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου η αδυναμία κρατικής μέριμνας είναι προφανής και το χρήμα δυσεύρετο και ακριβό, οι επιχειρήσεις που είναι αποφασισμένες να επιβιώσουν, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό τα θέματα διαχείρισης και ασφάλισης των διαφόρων κινδύνων που είναι συνυφασμένοι με τη δραστηριότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή