Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΑΕΕ ενημερώνει για αποφάσεις και εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών

Σε ανακοίνωση της η ΕΑΕΕ προς τις εταιρείες – μέλη της ένωσης ενημερώνει σχετικά με αποφάσεις και εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν στην απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης λογιστικών αρχείων των αγροτών και λοιπών περιπτώσεων,
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, αλλά θα... μειωθούν οι ανώτεροι

 
"Καμπανάκι" έχει σημάνει στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες (κλαδικές εργατικές ομοσπονδίες) εργατικές συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας μετά την επανάληψη της προεκλογικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον νέο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Πάνου Σκουρλέτη, κατά την προχθεσινή ανάληψη των καθηκόντων του, περί επαναφοράς:
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Βαρουφάκης: Δεν θέλουμε τη δόση των 7 δισ. ευρώ

“Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ”, δηλώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στους New York Times. “Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα”, προσθέτει.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Το BBC... κουρεύει και ξυρίζει το ελληνικό χρεος

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Το BBC... κουρεύει και ξυρίζει το ελληνικό χρεος
Ένα ξεκαρδιστικο βίντεο γυρισμένο μέσα σε ελληνικό κουρείο, δημιουργησε το βρετανικό κανάλι BBC. Στόχος του ρεπορτάζ είναι να ενημερώσει για το ελληνικό χρέος και για το "κούρεμα" που όλοι συζητούν.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ζημιωθέντες Ασπίς Πρόνοια προς Βαρουφάκη: "Δώστε λύση μετά από 5,5 χρόνια"

 
Να δοθεί λύση 5,5 χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλα της κατάρρευσης του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια ζητούν οι ζημιωθέντες από τις ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου .
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αλ. Ραφαηλίδης: Η ασφαλιστική αγορά περιμένει τις πρώτες σωστές κινήσεις



 Εν αναμονή των πρώτων κινήσεων ή δηλώσεων της νέας κυβέρνησης βρίσκεται η αγορά της διαμεσολάβησης έχοντας ωστόσο υψηλές προσδοκίες για τα όσα μπορεί να γίνουν. “Πρέπει πρώτα να ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέα κυβέρνησης και μετά να λάβουμε τις αποφάσεις μας για το πως θα κινηθούμε, για πως θα προσεγγίσουμε τα αρμόδια υπουργεία και βάσει ποιων προτεραιοτήτων θα ορίσουμε το πλαίσιο του διάλογου
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Στην Ευρωπαϊκή Πίστη προσχώρησε σημαντικό Στέλεχος της Ασφαλιστικής Αγοράς



Στην Ευρωπαϊκή Πίστη προσχώρησε ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της Ασφαλιστικής Αγοράς. Πρόκειται για τον κύριο Στράτο Ξανθόπουλο, ο οποίος από σημαντική θέση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων της εταιρίας και της παραγωγικότητάς του.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ορίστηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς στο υπ. Υγείας



Tον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη θα πλαισιώσει ο οικονομολόγος κ. Γιώργος Ρωμανιάς, γενικός γραμματέας Ασφαλιστικού.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Κόντρα Ρωμανιά Σπυρόπουλου για την πληρωμή συντάξεων του ΙΚΑ

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις συντάξεις του ΙΚΑ ούτε θα υπάρξει τον Μάρτιο δήλωσε ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος όπου και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με περιπτώσεις συνταξιούχων που είδαν πετσοκομμένη την σύνταξη τους για τον μήνα Φεβρουάριο
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

FAZ: "Τσίπρας, ο Ελληνας θεός"

"O Έλληνας θεός" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρεται στη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το αδελφό γερμανικό κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) και επισημαίνει ότι για αυτούς ο κ. Τσίπρας είναι αλάνθαστος και ελπίδα για μια εντελώς νέα Ευρώπη.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Παραιτείται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

 
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός έθεσε προφορικά την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Κουρουμπλή. Οι δύο άνδρες συναντώνται το βράδυ της Πέμπτης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Στο "κόκκινο" τα ασφαλιστικά ταμεία - Αγωνία για τις συντάξεις

"Συναγερμός" στο επιτελείο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων σήμανε η χθεσινή πρώτη ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Δ. Στρατούλη και τον γενικό γραμματέα Γ. Ρωμανιά για το εάν τα Ταμεία έχουν ή όχι την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν τις συντάξεις του Μαρτίου στους συνταξιούχους.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Έλληνες ηγέτες και τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστούν πολιτικές που είναι προς το συμφέρον της χώρας, καθώς και προς το συμφέρον της ευρύτερης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας" τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

"Πολύ ισχυρές" οι ελληνικές τράπεζες, θα αντέξουν

 
Την πεποίθηση πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν τα προβλήματα που πηγάζουν από τις εκλογές εξέφρασε στο πρακτορείο Bloomberg η επικεφαλής της ΕΚΤ για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, Ντανιέλ Νουί. "Θα ξεπεράσουν και αυτή την κρίση, όπως και τις προηγούμενες', σημείωσε. Πρόσθεσε πως η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

"Φορολογείστε επιτέλους τους πολύ πλούσιους"

 Ο
Μάρτιν Σουλτς καταφθάνει στην Αθήνα για να διερευνήσει τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης για τη δημοσιονομική πολιτική αλλά και για τη διαφαινόμενη απόκλιση της χώρας από την κοινή γραμμή της ΕΕ έναντι της Ρωσία
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Reuters: Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα

 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, στις πρώτες κινήσεις από την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων την Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το μνημείο των πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Καισαριανή. Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από το Βερολίνο, όπως απαρατήρητη δεν πέρασε και η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρέσβη πριν συναντήσει οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο αξιωματούχο.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Δ.Στρατούλης : Delete στο email της τρόικας για μειώσεις συντάξεων και όρια ηλικίας

 
Τα θέματα που είχε θέσει η τρόικα στο ασφαλιστικό για τα όρια ηλικίας τους παλαιούς ασφαλισμένου και μειώσεις συντάξεων, δεν υπάρχουν δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων: Αποζημιώσεις Συναδέλφων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ


"Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 06/08/2014 ανακοίνωσης της ΟΑΣΕ αναφορικά με τις αποζημιώσεις των συναδέλφων και μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες και οχλήσεις του ΣΥΑΕ και της ΟΑΣΕ προς την εκκαθάριση της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και την Τράπεζα της Ελλάδος, θα καταβληθεί το 45% των αποζημιώσεων που οφείλονται στους 31 εναπομείναντες πρώην εργαζομένους της Ασπίδας.

Forbes: Γιατί οι ελληνικές τράπεζες έχασαν το 1/3 της αξίας τους

Σε πέντε λόγους που ερμηνεύουν το σφυροκόπημα που δέχονται οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά o αρθογράφος του Forbes, Raoul Ruparel.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Το σχέδιο της νέας κυβέρνησης για τις τράπεζες

Το ΤΧΣ αποκτά ουσιαστικό έλεγχο των τραπεζών, με αλλαγές στο νόμο περί ανακεφαλαιοποίησης. Οι σχεδιασμοί με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, η λογοδοσία των υπευθύνων σε ζητήματα χρηματοδοτήσεων και οι αλλαγές προσώπων, σε επίπεδο διοικήσεων
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι 6 13 υποσχέσεις για εργασιακά και ασφαλιστικό

Οι "ασυνέπειες" της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας έναντι του μνημονίου. Σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, προσεκτικά βήματα στην επαναφορά του κατώτατου μισθού. Όλες οι μεταβολές σύμφωνα με τις εξαγγελίες Σκουρλέτη - Στρατούλη.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τι συνέβη με τις τράπεζες

Με τον χειρότερο τρόπο μεταφράστηκαν χθες στο χρηματιστήριο οι φόβοι για την εξέλιξη των "ανοικτών" μετώπων των τραπεζών στο πλαίσιο των χειρισμών της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές για το χρέος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Υπό πίεση τα ελληνικά ομολόγα

 
Έντονες πιέσεις δέχονται σήμερα τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά, εν μέσω ανησυχιών ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να έρθει σε ρήξη με τους διεθνείς δανειστές της.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ανάκληση 10.000 απολύσεων

Η άμεση ανάκληση περίπου 10.000 απολύσεων και διαθεσιμοτήτων που έγιναν βάσει Μνημονίου τη διετία 2013 και 2014 αποτελεί προτεραιότητα για τον νέο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Βαρουφάκης: Στόχος μια νέα συμφωνία "γέφυρα" με Ε.Ε. - ΕΚΤ - ΔΝΤ

 
Θα μειωθούν οι δαπάνες για συμβούλους ώστε να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου, τόνισε χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τα προσόντα ενός καλού μάνατζερ

Ο αποτελεσματικός ηγέτης πρέπει να δίνει όραμα και σκοπό και να έχει αυτογνωσία και αυτοέλεγχο. Οι ικανότητες, η εμπειρία και ο χαρακτήρας είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία μάνατζερ για μια επιτυχημένη πορεία προς την κορυφή.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τα σενάρια καταστροφής και το επιχείρημα Τσίπρα

 
Η αγορά μετοχών και ομολόγων αντέδρασε απολύτως επιθετικά στις πολλές δηλώσεις των νέων υπουργών, οι οποίοι αστόχαστα, πριν ο πρωθυπουργός αναγνώσει στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις και εν όψει της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους, έσπευσαν να προαναγγείλουν μέτρα αναιρετικά του μνημονίου, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως μονομερείς ενέργειες
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και συμβάσεις εργασίας

Την άμεση αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (ΟΜΕΔ),
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Γιούνκερ: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής ελληνικού χρέους

 
Είναι εφικτές ορισμένες ρυθμίσεις, αλλά αυτές δεν θα μεταβάλλουν θεμελιωδώς αυτά που ισχύουν, δήλωσε στην Le Figaro ο πρόεδρος της Κομισιόν. Τι είπε με τον Τσίπρα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Σαρωτικές αλλαγές σε οικονομία και κράτος - Οι πρώτες ανακοινώσεις των υπουργών για μισθούς, συντάξεις, προσλήψεις, Παιδεία και Υγεία

Σαρωτικές αλλαγές σε οικονομία και κράτος - Οι πρώτες ανακοινώσεις των υπουργών για μισθούς, συντάξεις, προσλήψεις, Παιδεία και Υγεία
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ρευστότητα 40 δισ. ευρώ θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα από τον ELA οι τράπεζες

 
Το ζήτημα της ρευστότητας αλλά και η εξέλιξη των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελούν τις μεγάλες άμεσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Εκκρεμότητες και προσδοκίες της ασφαλιστικής αγοράς με τη νέα κυβέρνηση

Η νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν φαίνεται, τουλάχιστον στο βαθμό που έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, να επιφέρει άμεσα είτε θετικές είτε αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ν. Μακρόπουλος: Η εξωστρέφεια θα αναδείξει τον κλάδο και θα στηρίξει την ανάπτυξη των εργασιών

 
Διεύρυνση των ασφαλιστικών εργασιών και στις Γενικές Ασφαλίσεις ώστε η ασφαλιστική αγορά να ενισχύσει συνολικά το ρόλο της στην οικονομία και την κοινωνία, σχεδιάζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Νομπελίστας Οικονομικών: Οι ελληνικές μετοχές αποτελούν εκπληκτική επένδυση



Οι τιμές των ελληνικών μετοχών είναι "χαμηλότερες από κάθε αμερικανική μετοχή και αποτελούν μία εκπληκτική επένδυση", δήλωσε ο Ρόμπερτ Σίλερ, βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών το 2013, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

New York Times: Η κυβέρνηση Τσίπρα αντιπαρατίθεται με την Ευρώπη

Την πρόθεση της Ελλάδας να αντιπαρατεθεί με την ΕΕ καταδεικνύουν τόσο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, όσο και η προειδοποίησή της προς την ΕΕ για τη δήλωσή της, κατά της Ρωσίας, σχολιάζει η εφημερίδα New York Times.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Ανδρέας Ξανθός :Κατάργηση στα "χαράτσια" σε εξωτερικά ραντεβού και φάρμακα για τους ασφαλισμένους

Την κατάργηση όπως υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ και του 1 ευρώ στις συνταγές για τα φάρμακα προανήγγειλε ο νέος υφυπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Η νέα κυβέρνηση και ο "καυτός" Φεβρουάριος


Χωρίς περίοδο χάριτος, η νέα κυβέρνηση καλείται να λάβει άμεσες αποφάσεις για την οικονομία, με την κατάσταση να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με πολλά μέτωπα ανοικτά και με την έλλειψη της ρευστότητας να πιέζει ασφυκτικά το Δημόσιο και τις τράπεζες.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Πώς οι 17.191 ψήφοι στον Λεβέντη έγιναν 110.000

 
Το ψηφοδέλτιό του δεν είχε μόνο εκείνον φωτογραφία, αλλά και μια σήραγγα φωτισμένη, μαζί με μία λεζάντα: "Η έξοδος από το σκοτεινό τούνελ". Ο Βασίλης Λεβέντης, βέβαια, δεν είναι και πολύ πιθανόν να βγάλει τη χώρα απ’ το τούνελ της κρίσης. Μετά τις τελευταίες εκλογές, όμως, εκείνος τουλάχιστον βγήκε απ’ τη σήραγγα στην οποία ήταν παγιδευμένος τα τελευταία 30 χρόνια: τη σήραγγα της γραφικότητας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Τι πρέπει να ξέρετε για την ασφάλιση οχήματος μετά την μετατροπή του σε υγραεριοκίνητο ή αεριοκίνητο

 
Η πιστοποιημένη μετατροπή ενός οχήματος σε υγραεριοκίνητο ή αεριοκίνητο δεν επηρεάζει την ασφάλιση του αυτοκινήτου, αρκεί να γνωστοποιηθεί με τα σχετικά έγγραφα στην ασφαλιστική.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Δ. Στρατούλης: Σταματάει η μείωση συντάξεων

Την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που μειώνουν τις συντάξεις και αυξάνουν τα όρια ηλικίας, προανήγγειλε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Μονόδρομος η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της ιδιωτικής ασφάλισης

“Η ιδιωτική ασφάλιση αγνοήθηκε συστηματικά μέχρι σήμερα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Οι αρμόδιοι εκπρόσωποι της πολιτείας μπορεί δημοσίως να αναγνώριζαν τη σημασία του κλάδου για τους πολίτες, την κοινωνία και την οικονομία της χώρας, αλλά δεν έπραξαν το παραμικρό για την ενίσχυσή του. Η νέα κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις και να αποκαταστήσει χωρίς κόστος και με μεγάλο όφελος στρεβλότητες του παρελθόντος�.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Π. Σκουρλέτης: Θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ

 
Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι μέσα στα πρώτα νομοσχέδια, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

5 1 θέματα στην ατζέντα της Υγείας

 
"Καυτό" το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας το οποίο παίρνει τα χέρια του ο νέος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τα θέματα της πιστής τήρησης των ασφυκτικών προϋπολογισμών σε φάρμακα, νοσοκομεία και δαπάνες περίθαλψης να αποτελούν τα μεγαλύτερα "αγκάθια".
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Στα 14,9 δισ. η αξία των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών

 
Η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών και η άνοδος της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων συνδέεται άμεσα με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Bloomberg: "Λογικό το αίτημα Τσίπρα περί διάσκεψης για το χρέος"

Λογικό είναι, σύμφωνα με το Bloomberg, το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης χρέους για τη μείωση των εξουθενωτικών βαρών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την κρίση.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Μοσκοβισί: Αποκλείεται οποιαδήποτε ρήξη με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, ο Γάλλος Πιέρ Μοσκοβισί, αποκλείει οποιαδήποτε "ρήξη" ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις νέες ελληνικές αρχές, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien/Aujourd'hui en France.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Το τσάμπα ρεύμα έρχεται, η μετοχή της ΔΕΗ καταρρέει

Το πρώτο μούδιασμα ήρθε τη Δευτέρα όταν κυκλοφόρησαν τα σενάρια ότι επικεφαλής του παραγωγικού υπερυπουργείου αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας, με συνεπείς ιδέες και απόψεις σε σχέση με την οικονομία, την ανάπτυξη και το χώρο της ενέργειας.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Νευρικότητα και μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο

Nέες μεγάλες απώλειες 3,69% κατέγραψε το Χρηματιστήριο, προσεγγίζοντας τα χαμηλά έτους (761,66 μονάδες - 8/1/2015), καθώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 783,53 μονάδες.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Αλμα στις αποδόσεις των ομολόγων

 
Ισχυρές αναταράξεις καταγράφηκαν χθες στην ελληνική αγορά ομολόγων, με τις πιέσεις και τις ρευστοποιήσεις να επικεντρώνονται στις βραχυπρόθεσμες διάρκειες και κυρίως στην απόδοση του τριετούς ομολόγου
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Οι νόμοι προτεραιότητας για τη νέα ηγεσία του Υπ. Εργασίας

Στο πιο δύσκολο, μετά από εκείνο των Οικονομικών, τοποθετείται ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης,. Αυτό δεν είναι άλλο, φυσικά, από το Υπουργείο Εργασίας όπου λίγο -πολύ σταμάτησε η προηγούμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνσησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την τρόικα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Νάγκελ: "Μοιραίες συνέπειες" για τις ελληνικές τράπεζες από διακοπή του προγράμματος

 
"Μοιραίες συνέπειες" για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είχε ενδεχόμενη διακοπή του προγράμματος βοήθειας, προειδοποιεί το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιοάχιμ Νάγκελ, σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Ηandelsblatt.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Επιχειρηματίες: Καλούν τη νέα κυβέρνηση σε συνεργασία

Δυσαρεστημένες από σειρά επιλογών οι επιχειρήσεις καλούν το νέο οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει άμεσα σε πρακτικές κινήσεις. Ποιες είναι οι προτάσεις για να έρθει η ανάπτυξη. Τα περιθώρια συνεργασίας με τη νέα κυβέρνηση.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Οι Ευρωπαίοι ζουν περισσότερο ωστόσο όχι χωρίς κάποια αναπηρία

 
Σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία επιφέρει η συνύπαρξη καρδιαγγειακών νοσημάτων με διαβήτη τύπου 2, γεγονός που μειώνει αισθητά το προσδόκιμο ζωής. Σύμφωνα με τον ερευνητή Μαρκ O'Doherty από το Βασιλικό Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ , η υιοθέτηση ενός ευεργετικού τρόπου ζωής, που δεν περιλαμβάνει το κάπνισμα, την ελαφριά ή ακόμα και μέτρα κατανάλωση ποτού, την τακτική άσκηση και τη διατήρηση μιας μικρής υπέρβασης του δείκτη μάζας σώματος, ωφελεί και τα δύο νοσήματα αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

Το "θρησκευτικό" στοίχημα του Τσίπρα

Η θεαματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές της Κυριακής, θέτει πλέον ανάμεσα στα άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη νέα κυβέρνηση, και τη σχέση του Κράτους με την Εκκλησία της Ελλάδος.
Διαβάστε αυτό το άρθρο: