Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση στη Βουλή για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και τις θέσεις εργασίας

Image result for m&a lay off

Η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησής της, κατέθεσε στη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ σχέδιο κεφαλαιακών ενεργειών, που προβλέπει μεταξύ άλλων την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η διαδικασία αυτή είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αυτές τις μέρες γράφονται και ακούγονται πολλά, όπως ότι τις επόμενες μέρες η ΕΤΕ αναμένει την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών από τους επίδοξους αγοραστές.



 Όπως είναι φυσικό, οι περίπου 800 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι ανάστατοι, γνωρίζοντας πως το μόνο σίγουρο που έχουν επιφέρει οι ιδιωτικοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι οι απολύσεις και η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ακόμη πιο έντονη είναι η ανησυχία σε εκείνο το -ιδιαίτερα πολυπληθές- κομμάτι των εργαζομένων το οποίο εργάζεται μέσω των δουλεμπορικών "εταιρειών ενοικίασης προσωπικού", όπως και σε όσους δουλεύουν στα εξωτερικά δίκτυα πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάτε κύριε Κλεάνθη για αξιοκρατία?

      Από ότι γνωρίζω , δεν νομίζω πάντως να προσελήφθησαν οι πλείστοι τέως εργαζόμενοι στην ΑΤΕ ασφαλιστική με αξιοκρατικά κριτήρια.

      Εκτός εάν τα προσόντα της πρόσληψής τους, ήταν η εμπειρία στις αφισοκολλήσεις και ως χειροκροτητές των κατά καιρούς πολιτικάντηδων και η κομματική ταυτότητα βέβαια.

      Για τα κατά καιρούς και της κάθε πολιτικής παράταξης στην εξουσία "τα δικά μας παιδιά" αναφέρομαι.

      Τώρα σε καθαρά ιδιωτική εταιρεία η κατάσταση και η "καμαρίλα" που επικρατούσε στην ΑΤΕ ασφαλιστική δεν περνάει και αυτοί που άξιζαν αυτοί προσλήφθηκαν ή παρέμειναν στην νέα εταιρεία...

      ¨Έρχομαι και στο περίφημο ξεπούλημα- πιπίλα.

      Όταν το κάθε "μαγαζί" μπαίνει μέσα από κακοδιαχείριση, αγκυλώσεις, όταν το διοικούν τα διάφορα “καπετανάτα” τα έχοντα πολιτικές πλάτες και προστασία, όταν το “μαγαζί” έχει αποκτήσει βάρη κυρίως χρέη, αλλά και βαρίδια, και υπεράριθμους εργαζόμενους, τότε δεν μιλάμε για ξεπούλημα ή πώληση όσο όσο, αλλά κίνηση ανάγκης και σωτηρίας της μητρικής εταιρείας που το ξεφορτώνεται το κάθε τέτοιο “μαγαζί”..

      Η μεγάλη τραγωδία ο κλαυθμός και οδυρμός πάντως θα γίνει με τα διάφορα “αξιοκρατικά διορισμένα παιδιά” της ασφαλιστικής της μεγάλης μας φίλης.
      Όταν την ξεφορτωθεί όπως επιδιώκει η Εθνική τράπεζα.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή